Gezellige avond in Ons Huis na Visbank-kerstmarkt

Voor de tweede keer vindt op vrijdag 14 december 2018 een kerstmarkt plaats op het Visbankplein waarbij ook de kerstboom wordt ontstoken. En net als vorig jaar is aansluitend Ons Huis open (19:00 tot 00:00) om nog gezellig door te gaan met deze festiviteiten. We hebben natuurlijk een hapje en drankje, draaien een leuke Disney kerstfilm zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen en net als vorig jaar komt het bekende Haerekense duo Jaap en Maatje langs om op hun eigen wijze de dorpsnieuwtjes door te nemen en vooruit te blikken op het nieuwe jaar. Redenen genoeg om vanaf 19:00 lekker bij ons binnen te lopen en samen met andere dorpsbewoners gezellig te blijven hangen!

Verzorgde broodmaaltijd voor jubileum

De laatste tijd wordt Ons Huis steeds meer geboekt voor het vieren van verjaardagen, feesten en jubilea zo ook voor een 25-jarig huwelijk in december. Voor het echtpaar en hun gasten mochten wij een uitgebreide broodmaaltijd verzorgen en met deze foto’s willen we dan ook graag een beeld geven van wat er allemaal mogelijk is in ons gebouw.  Geïnteresseerden kunnen altijd contact opnemen met een van onze medewerkers voor de vele mogelijkheden die onze zalen bieden en de ondersteuning die wij bij dergelijke festiviteiten kunnen bieden.

     

Druk bezochte stamppottenmaaltijd voor 65plussers

Op vrijdag 30 november konden alle 65plussers van Herkingen genieten van een heerlijke stamppottenmaaltijd met ’s middags een leuke act van Zeeuwse Sien die op veel enthousiaste en gelach kon rekenen. De lampionnenoptocht die ’s avonds in het dorp plaats vond, maakte ook een rondje door de zaal zodat de aanwezigen hier niets van hoefden te missen. Op de dag zelf en ook nog lang daarna waren de reacties volop lovend en positief over de hele dag, een meer dan geslaagde activiteit/samenwerking van Fides Wonen en Dorpsraad Herkingen in en met Ons Huis dus!

 

  

 

Geslaagde Fado-avond in Ons Huis

Op 3 oktober vond het Fadoconcert plaats met drie topmusici uit Portugal. De tientallen aanwezigen waren positief verrast en ook de aanwezige pers was enthousiast zoals uit het artikel uit Groot Goeree Overflakkee blijkt: Verrassende fado-avond Herkingen

Hobby- en Creamarkt

Op zaterdag 20 oktober vindt de jaarlijkse Hobby- en Creamarkt plaats. Er zijn meer dan dertig tafels met allerlei hobbyartikelen, ideeën, materialen om zelf aan de slag te gaan en diverse leuke cadeauartikelen. Ook worden er verschillende workshops gegeven dus kom gerust een kijkje nemen of doe mee aan een workshop. De markt is van 10:00 tot 14:00 en toegang is natuurlijk gratis.

Portugese Fado-avond in Herkingen

In verenigingsgebouw Ons Huis vindt op woensdag 3 oktober een Fado-avond plaats met drie topmusici uit Portugal! Deze tweeënhalf uur durende avond wordt georganiseerd door een inwoner van Herkingen, Jan Hofman, en is een unieke gelegenheid om dichtbij huis een concert bij te wonen.

Fado, het Portugese levenslied, is ontstaan in de armoedige wijken van Lissabon begin negentiende eeuw en heeft sinds enkele jaren de status van werelderfgoed. Inspiratie voor deze muziek wordt gehaald uit het dagelijks leven en staat bol van de gevoelens van verdriet rn melancholie maar ook blijdschap en verlangen.

In Herkingen maakt het Fadotrio César Matoso, Ricardo Martins en Paulo Feitara zijn opwachting en wisselt de Fado af met virtuoos gitaarspel. Zanger César behoort tot de nieuwe generatie en heeft inmiddels twee cd’s uitgebracht. Zijn veelzijdigheid en unieke stem heeft hem al naar Spanje, Frankrijk en Amerika gebracht en nu dus naar Herkingen. Hij wordt ondersteund door gitarist Ricardo Martins: studiomuzikant, componist en begeleider van diverse Portugese zangers en zangeressen en iemand die al overal ter wereld heeft opgetreden. Paulo Feitara maakt het trio compleet en heeft al bijna 40 jaar ervaring in de Fadomuziek, was begeleider van onder meer zangeres Dolce Puntes en maakte in 2000 deel uit van de band Van de musical Amalia waarmee hij zes jaar heeft rondgetourd en 16 miljoen bezoekers heeft getrokken.

Al nieuwsgierig geworden? Op onderstaande links is al een impressie te zien maar wie zich echt in de Portugese sferen wil onderdompelen, kan zoals gezegd op 3 oktober om 20:00 in Ons Huis terecht.
Kaarten á € 16,50 zijn te koop bij Dagwinkel Herkingen of via info@onshuisherkingen.nl.

Een impressie:
https://www.youtube.com/watch?v=4BhDGu6d9pQ

https://www.youtube.com/watch?v=LCokbGt3-9o

https://youtu.be/ZQwvvFRW6GA

         

Open Ons Huis

Op vrijdag 15 december Is er een Open Ons Huis voor alle inwoners van Herkingen en andere belangstellenden. Nadat op het Visbankplein de lichtjes in de kersboom zijn ontstoken, gaat het verenigingsgebouw open om alle mogelijkheden ervan te presenteren. Natuurlijk is er een hapje en een drankje verkrijgbaar en kan er met het team worden gepraat over wat er kan in Ons Huis en waar behoefte aan is in het dorp. Kom dus langs en laat je verrassen door hoe het gebouw er ook uit kan zien, welke activiteiten er allemaal worden georganiseerd en welke mogelijkheden er voor iedereen zijn, zowel professioneel als particulier.

1-12-2017 Nieuw in 2018: Breicafé Haereken

Veel dorpen op Flakkee hebben er al een en in 2018 krijgt ook Herkingen zijn eigen breicafé! Initiatiefnemers Maja van der Sluijs, Els Kik, Monique Kik en Heleen van ’t Hof willen niet alleen gezellige creatieve avonden organiseren maar ook kennis van oud op jong overdragen en met elkaar nieuwe ideeën op doen. Naast breien zijn natuurlijk ook allerlei andere vaardigheden zoals haken en borduren mogelijk. Het breicafé is een woensdagavond per maand geopend en de eerste avond wordt gehouden op 10 januari om 19:30.

19-10-2017 Succesvolle Fotoavond Herkingen

In een stampvolle zaal genoten gisteravond (oud)inwoners van Herkingen van een gezellige fotoavond die werd mogelijk gemaakt door Fides Wonen. Onder leiding van Dim Geelhoed en deskundig commentaar van Hans Kalle werden foto’s getoond vanaf het begin van de vorige eeuw wat veel herkenning en enthousiaste reacties opleverde.                 

Gratis internet voor gebruikers Ons Huis
Voor de huurders en gebruikers van Ons Huis is er nu een gratis internetverbinding in het gebouw!
Wilt u hier gebruik van maken, vraag dan de inlogcode en het wachtwoord aan een van de medewerkers.